Forfatteren taler

Takk til gode venner som med stor glede og entusiasme har stilt opp som prøvekaniner for å teste alle de underligste kombinasjoner av øl og mat. Til alle de som jeg har truffet i inn og utland som har latt meg høste av deres kunnskap om øl. Til Hans-Petter Saxlund som trodde på meg og som lot meg få mine faste to sider om det gode øl i vinmagasinet Rødt & Hvitt. Av forfattere og ølskribenter som har inspirert meg, står avdøde Michael Jackson, i en særklasse, for det var han som for alvor begynte å skrive grundig og levende om verdens eldste kulturdrikk. Stor inspirasjon har jeg også fått fra det norske hjemmebryggermiljøet, blogger, deltakere på ølforum, profesjonelle bryggermestere, spesielt Jens Maudal fra Haandbryggeriet som har måttet svare på de mest inngående spørsmål om bryggingens hemmeligheter. En stor takk også til Terje Aass ved Aass Bryggeri, som tidlig gjorde meg bevisst på at øl er en viktig del av vår levende kulturhistorie. Til min kjære Runi, som har vært en inspirator og pådriver i de fem årene det har tatt å fullføre boken. Stor takk også til alle som har hjulpet meg med glass til fotografering, spesielt Yngvar Ørebek som sendte meg en stor kasse med glass. Til slutt vill jeg takke Kaja Elise Gresko som har lest korrektur og ikke minst en stor takk til Cardinals kunnskapsrike og grundige ølekspert, Sigmund Melberg, for verdifulle faglige kommentarer og innspill.

Gustav Jørgensen, forfatter